Pavel Filip, despre privatizări: Situația e intolerabilă. Dacă cineva nu-și respectă angajamentele asumate, să vină alți investitori

Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip a făcut referință la o problemă actuală de la noi din țară, și anume, problema legată de procesul de privatizare, proces prin care Guvernarea nu obținut rezultatul așteptat de cetățeni. În acest sens, Pavel Filip a venit cu un și de măsuri, menite să îmbunătățească mediul de afaceri și să dezvolte infrastructura locală. 

"Sunt terenuri și clădiri cu suprafețe de mii de metri pătrați amplasate în cele mai atractive zone pentru investitori, care au ajuns însă într-o stare dezastruoasă. Și continuă să se degradeze. Acolo nu s-au făcut investițiile promise în urma privatizărilor. Probleme sunt și la unele parcuri industriale, care nu și-au atins scopul urmărit. De pildă, în Parcul Industrial Cimișlia se preconiza crearea a 800 de locuri de muncă, dar s-au creat doar 2. În Parcul Industrial Comrat se propusese crearea a 2.260 locuri de muncă și s-a creat doar un singur loc de muncă", a spus prim-ministrul Pavel Filip.

De asemena, premierul și-a exprimat nemulțumirea față de companiile care nu și-au respectat angajamentele asumate.

"Situația e intolerabilă. Dacă cineva nu-și respectă angajamentele asumate, să vină alți investitori care să ducă la bun sfârșit investițiile. Solicit inclusiv să fie asigurată funcționarea Comisiei pentru desfășurarea concursurilor comerciale și investiționale de privatizare a proprietății publice. La ședința următoare, vă rog să fie prezentată spre aprobare componența nominală a Comisiei menționate", a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu