Pavel Filip, despre primarii care ar putea fi racolaţi de actuala guvernare, dar şi despre perspectiva alegerilor anticipate

Pavel Filip a vorbit despre un posibil traseism politic, în contextul în care se aşteaptă ca o parte dintre primarii şi consilierii democraţi să fie racolaţi de cei de la guvernare, după turul II al scrutinului. Declaraţia a fos făcută de liderul PDM în cadrul unui interviu pentru adevarul.ro.

"Abia după asta se va putea face un bilanţ şi se vor putea calcula rezultatele reale ale alegerilor locale generale", a subliniat Filip.

Totodată, Pavel Filip a declarat că partidul trece printr-un proces de reorganizare, iar rezultatul alegerilor locale a dovedit că PDM este un partid care are încă o bază socială şi o structură organizatorică puternică.

În primul tur, PDM a câştigat 190 de primării, iar în al doilea încă 70, deci 260 de primării dintr-un total de 898 din întreaga ţară, în timp ce PSRM are 206 primari, iar blocul ACUM 170.

Totodată, Pavel Filip a precizat că partidul său este dispus la orice alianţă de guvernare doar după alegerile anticipate. Rugat să specifice cu cine ar vrea să încheie o alianţă de guvernare, cu PSRM sau cu ACUM, democratul a dat de înţeles că este deschis pentru oricare dintre cele două. Altfel, partidul democrat rămâne încă un partid cu influenţă, care poate reconfigura alianţele de guvernare.

Referitor la moţiunea de cenzură depusă de PDM împotriva Guvernului Sandu, Pavel Filip a spus că vrea doar ca Executivul să răspundă punctual la o serie de interpelări, pe care le-au refuzat miniştrii până acum.

Amintim că, zilel trecute, premierul Maia Sandu a anunţat că va merge în Parlament şi va răspunde tuturor întrebărilor.

Citeşte şi: Pavel Filip, despre rezultatele alegerilor din Chişinău: Trebuie să fie un semnal de alarmă pentru cei din Blocul ACUM

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu