Pavel Filip despre prezența lui Șoigu la Chișinău: Vizita ministrului rus a fost una demonstrativă pentru moldoveni

Embed:

Vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu la Chişinău, în ajunul Zilei Independenţei ţării noastre, a fost una demonstrativă şi a avut drept scop să intimideze independenţa Republicii Moldova. De această părere este deputatul PDM şi fostul prim-ministru al ţării, Pavel Filip. Oficialul crede că prin această vizită s-a dorit să se demonstreze moldovenilor cine de facto, ar guverna Republica Moldova.

"Eu cred că acest lucru a fost mai mult simbolic şi destul de umilitor pentru ţara noastră. Eu cred că lucrurile stau la suprafaţă, prin acest gest s-a dorit a demonstra schimbările care au avut loc în Republica Moldova. Le-a fost arătat cetăţenilor că de fapt, iată care a fost adevărata schimbare", a declarat Pavel Filip, deputat PDM.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a efectuat o vizită în ţara noastră în data de 24 august, la invitaţia lui Igor Dodon.  Oficialul rus a fost întâmpinat la Chişinău cu proteste. Chiar în preajma Preşidenţiei, Igor Dodon şi Serghei Şoigu au fost aşteptaţi de câţiva manifestanţi, care au cerut retragerea armatei ruse de pe teritoriul țării noastre.

Pentru a ajunge în R.Moldova, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a trebuit să găsească o alternativă de zbor, pentru că nu a putut tranzita tranzita spațiul aerian al Ucrainei.

Acesta a zburat deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României, până să ajungă în țara noastră. Informația a fost confirmată, pentru un post de televiziune de peste Prut, de Ministerul Apărării de la București.

Lasă un comentariu