Pavel Filip despre politizarea funcţiei de secretar de stat: Oamenii vor pâine şi circ, pâine nu vedem, dar circul e în plină desfășurare

Embed:

"Oamenii vor pâine şi circ, pâine nu vedem, dar circul este în plină desfășurare.", aşa a comentat preşedintele fracţiunii PDM din Parlament, Pavel Filip, iniţiativa deputaţilor ACUM-PSRM de a politiza funcţia de secretar de stat. 

Filip le-a amintit aleşilor poporului că reforma administrației publice a fost una dintre restanțele la Acordul de Asociere pe care Guvernul Filip și le-a asumat spre realizare, odată cu preluarea mandatului în 2016.

"Era clar de atunci că, dacă nu vom avea funcționari publici profesioniști care să genereze politici și proiecte pentru oameni, nu vom reuși. Reforma administrației publice ne-a adus economii de peste 110 milioane de lei. 95 milioane de lei au rămas în fondurile de salarizare ale ministerelor și am putut să majorăm salariile specialiștilor cu 81%, astfel încât să putem atrage profesioniști” a spus Pavel Filip.

Această reformă a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, Guvernul beneficiind de asistența unui consilier de nivel înalt al UE, precum și de consultanța experților PNUD și GIZ.

"Mai vedeți, poate sunt elemente bune, mai construiți, nu doar demolați, aruncați Republica Moldova cu cinci ani în urmă, politizați aceste funcții, e frumoasă această umbrelă, dar e o politizare excesivă.

Republica Moldova nu are timp de pierdut, până o să vă puneți toți membrii în fotolii, asta se întâmplă acum. Cât despre participarea în campanie, au dreptul cât nu încalcă legea.", a mai spus Filip. 

CITEŞTE: Fractiunea Partidului Democrat din Moldova despre politizarea funcțiilor de secretari de stat

Lasă un comentariu