Pavel Filip despre incompetenţa actualei guvernări să gestioneze banii publici: Să îl cheme pe Chicu să le spună cum trebuie

Fostul prim-ministru, Pavel Filip se arată nedumerit de declaraţiile făcute de vicepreşedintele Parlamentului , Alexandru Slusari referitor la faptul că în curând nu vor mai fi bani pentru salariile bugetarilor.

Filip a venit cu o explicaţie în cadrul emisiunii Replica de la PRIME TV. Şi anume a declarat că bani sunt, însă este nevoie de o rectificare la legea bugetului, prin care să fie introduse schimbările ce ţin de legea cu privire la majorarea salariilor.

"Colegii de la ministerul Finanţelor au lăsat un proiect de lege de rectificare a bugetului.  Şi aici cei care declară că nu vor mai fi bani pentru plata salariilor trebuie să le spun că în anul trecut lega bugetului a fost aprobată mai întâi după care a fost aprobată legea cu privire la sistemul unic de salarizare.Evidentcă prevederile acestei legi nu au fost luate în calcul când a fost aprobată legea bugetului.  Colegii de la ministerul Finanţelor aveau un proiect deja şi de realocare a acestor bani. Nu există gaură în buget.  Dacă nu ştiu cum să facă să îl invite pe domnul Chicu ex ministru Finanţelor şi o să le spună foarte repede cum trebuie", a spus Pavel Filip.


La nici o lună după ce au preluat guvernarea, reprezentanţii alianţei Sandu-Dodon anunţă că bugetarii ar putea rămâne fără salarii. Asta a declarat vicepreşedintele Parlamentului din partea PPDA, Alexandru Slusari, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, deşi anterior ex-ministrul Finaţelo r Ion Chicu a anunţat că fosta guvernare a lăsat bani suficienţi în buget. Aproximativ 200 de mii de bugetari primesc salarii mai mari de la 1 decembrie 2018. În unele cazuri, lefurile au crescut şi cu peste 100 de procente. Printre cei care primesc lefuri mai mari se numără asistenţii sociali, angajaţii din sistemul de sănătate, de învăţământ şi alţii.

Lasă un comentariu