Pavel Filip, despre ghișeul unic de la Străşeni: Este un obiectiv ambiţios. Serviciile trebuie să fie aproape de cetăţeni (VIDEO)

Embed:

Primul ghişeu unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis astăzi la Străşeni. La evenimentul de inaugurare a centrului a participat şi premierul Pavel Filip. În acest context, în cadrul şedinţei Guvernului de astăzi, şeful Executivului a declarat că e un obiectiv ambiţios al Guvernului, iar astfel de centre multifuncţionale urmează să fie deschise în toate centrele raionale.

"Am participat la deschiderea primului centru multifuncţional inaugurat la Străşeni de acordare a serviciilor din cadrul Agenții Servicii Publice – primul ghișeu unic al statului în relația cu cetățenii. E un lucru cu care mă mândresc. Am văzut oamenii de la Străşeni, acolo unde a fost inaugurat acest centru că sunt satisfăcuţi de serviciile care se oferă. Este un obiectiv ambiţios. Serviciile trebuie să fie aproape de cetăţeni. Urmează ca astfel de centre să fie deschise în toate centrele raionale", a precizat Pavel Filip.

În cadrul instituţiei vor activa 21 de angajaţi. Amenajarea centrului a costat aproape şase milioane de lei.

Următorul ghişeul unic va fi construit la Ceadîr-Lunga. Iar ulterior astfel de centre vor apărea în 32 de raioane ale ţării şi trei în Chişinău.

Agenția Servicii Publice a fost creată de Guvern la sfârşitul lunii aprilie.

Noua structură a preluat prin absorbție atribuţiile Camerei Înregistrării de Stat, Camerei de Licențiere, Întreprinderii de Stat "Cadastru" și ale Serviciului Stare Civilă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu