Pavel Filip, despre deblocarea creditului din România: Lucrurile au pornit pe drumul corect în Moldova

Astăzi a fost deblocată prima tranşă a creditului rambursabil din partea României. Astfel, prima parte din împrumutul de 150 milioane de euro va ajunge în ţara noastră pe 24 august.

"Până în data de 24 august o să ajunga banii la Chişinău. Îmi pare foarte bine. Asta denotă că lucrurile s-au pornit în direcţia cea bună. S-au deblocat finanţările din interior. Partenerii de dezvoltare nu ne vor da aşa bani, dar dupa ce primim aceşti bani să fie utilizaţi corect. Mulţumesc premierului Cioloş pentru ajutor dar şi poporului român. Mai ales acum când avem mai multe reforme. Lucrurile s-au pornit pe drumul cel corect în Moldova", a spus prim-ministru Pavel Filip.

Ministrul Finanţelor de la Chişinău, Octavian Armaşu, a declarat că banii vor acoperi o parte importantă a deficitului bugetar din acest an. Sursele financiare vor asigura plata la timp a salariilor, pensiilor, dar şi susţinerea proiectelor de dezvoltare.

"El e cu destinaţie generală, adică el acoperă toate necesităţile noastre, inclusiv şi odată cu obţinerea acestui credit, posibilităţile noastre de a finanţa proiectele de dezvoltare vor creşte semnificativ şi noi vom începe să le finanţăm mai intens. "

Acordul privind asistența financiară rambursabilă dintre România şi Republica Moldova a fost semnat la Chişinău în data de 7 octombrie 2015. În luna iunie a acestui an, Guvernul României a declanșat procedura tehnică pentru acordarea primei tranșe din împrumutul de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

PUBLIKA.MD aminteşte că, astăzi, Guvernul României a deblocat prima tranşă creditului destinat Republicii Moldova.

Decizia vine și în urma schimbului de scrisori dintre prim-miniştrii României şi Republicii Moldova, semnate la Chişinău la 18 iulie 2016 şi la 29 iulie 2016 şi la Bucureşti la 21 iulie 2016.

Citeşte şi: SURSE: Guvernul României va debloca astăzi 60 de milioane de euro pentru Republica Moldova

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu