Pavel Filip: De astăzi, șoferii care au urcat în stare de ebrietate la volan, vor rămâne automat fără permis de conducere

Înăsprirea sancțiunilor îi va face pe șoferii noștri mai responsabili, iar securitatea la trafic va spori. Este părerea prmeierului Pavel Filip, expusă pe o rețea de socializare.

"De astăzi, șoferii care au urcat în stare de ebrietate la volan, vor rămâne automat fără permis de conducere și vor fi pedepsiți mai aspru. Sper că înăsprirea sancțiunilor îi va face pe șoferii noștri mai responsabili, iar securitatea la trafic va spori", a scris premierul Pavel Filip, pe o rețea de socializare. 

PUBLIKA.MD amintește că șoferii prinşi beţi la volan, începând de astăzi, vor fi pedepsiţi mult mai aspru. Aceştia vor rămâne imediat fără permis de conducere și nu li se va mai da unul temporar, așa cum era până acum.

Carnetul va rămâne suspendat până la decizia finală a instanței de judecată. Noile prevederi se regăsesc în Legea privind combaterea fenomenului de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate, care intră în vigoare începând de azi. 

Mai mult, conducătorilor auto, care vor comite infracțiuni sub influența alcoolului, le vor fi ridicate automobilele şi transportate la o parcare specială în cazul în care acesta nu este însoțit de către o persoană care poate conduce automobilul.

Procedura va costa 250 de lei, plus achitarea pentru fiecare oră de parcare. Iar amenzile pentru condus în stare de ebrietate se vor ridica până la 25.000 de lei. 

Într-o postare pe Facebook, șeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari, îi îndeamnă pe șoferi să se conformeze noilor prevederi și să evite să mai urce la volan în stare de ebrietate. „"Am băut doar un pahar" e un motiv suficient să vă lăsați mașina în parcare!”, a scris șeful IGP.

Pachetul antialcoolic este o inițiativă elaborată și promovată la inițiativa premierului Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu