Pavel Filip: Cu cât mai repede vom aproba programul Prima Casă 2, cu atât beneficiarii îşi vor cumpăra o locuinţă

Embed:

Prin Programul Prima Casă 2, statul va achita jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului, iar funcţionarii vor trebui să plătească cealaltă jumătate şi dobânzile, iar cu cât mai repede va fi aprobat programul Prima Casă 2, cu atât mai repede beneficiarii îşi vor cumpăra o locuinţă. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, în debutul de astăzi a şedinţei Executivului.

"O rugăminte către colegii de la Ministerul de Finanţe. A fost expus spre consultări publice dezvoltarea programului Prima Casă, este vorba de aşa numitul program pe care îl numim convenţional Prima casă 2 şi este orientat pentru bugetari. Astfel încât cei care vor dori în cadrul programului Prima Casă să-şi cumpere o locuinţă să beneficieze de o compensare a jumătate din costul locuinţei din partea statului.

La fel acest credit va fi oferit pentru 25 de ani şi dacă vom avea o capacitate financiară mai sporită desigur că şi acest program dar şi altele vor fi dezvoltate. Rugămintea este ca să parcurgem cât mai repede consultările pe acet proiect care reprezintă o hotărâre de guvern, astfel încât de curând să fie aprobată în şedinţa de guvern. Adică cu cât mai repede îl vom aproba, cu atât mai repede vor beneficia cei care dorinţa să-şi cumpere o locuinţă, lucrează nu mai puţin de un an în instituţiile statului şi primesc un salariu din bugetul Republicii Moldova" a spus premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că Programul Prima casă a fost lansat la iniţiativa premierului Pavel Filip. Dosarele pot fi depuse de cetăţenii cu vârsta de până la 45 de ani, angajați oficial și care nu au alte credite ipotecare.

Cinci bănci au anunţat că vor acorda credite în cadrul programului Prima Casă. Solicitanții își pot procura orice casă care costă cel mult un milion de lei. Ei trebuie să achite un avans iniţial de doar 10 la sută, de trei ori mai mic decât la creditele ipotecare obişnuite. Programul Prima Casă este funcțional din 26 martie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu