Pavel Filip cere MAI declanșarea unei anchete de urgență privind o posibilă confiscare a unui autoturism în care s-ar fi aflat tirajul unui ziar local din Rezina

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu cazul semnalat în mass media privind o posibilă confiscare a unui autoturism în care s-ar fi aflat tirajul unui ziar local din Rezina. 

Premierul a cerut, de asemenea, ca opinia publică să fie informată în legătură cu acest caz și cu rezultatul anchetei, iar în cazul în care se va constata că au existat abateri din partea polițiștilor, aceștia să fie sancționați în conformitate cu legea. 

Un grup de organizații neguvernamentale din domeniul mass-media a semnalat că poliția din raionul Rezina a confiscat tirajul ultimului număr al săptămânalului local "Cuvântul" într-o tentativă de intimidare a jurnaliștilor și un atac grav asupra libertăţii de exprimare.

Săptămânalul a publicat în ultima perioadă mai multe investigaţii despre averile şi interesele personale ale Eleonorei Graur, preşedinta raionului Rezina şi vicepreşedinta Partidului Democrat de guvernământ. 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu