Pavel Filip cere de urgență acțiuni ferme pentru protejarea monumentelor din Parcul Central. "Nu facem decât să-l distrugem"

Embed:

Premierul Pavel Filip s-a arătat deranjat de modul în care arată Parcul Central. Şeful Executivului a cerut de urgenţă Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării să întreprindă măsurile necesare pentru a proteja monumentele cultural-istorice, inclusiv Aleea Clasicilor, care se află într-o zonă prioritară din centrul Capitalei. 

"Vreau să semnalez această problemă. Ceea ce am văzut: tarabe, ghişeuri peste tot, comercianţi în parc, Aleea Clasicilor practic este distrusă, arborii aţi văzut în ce stare se află, atracţioane - nu cred că este locul lor în Parcul Central. Nu facem decât să distrugem acest parc care se află în centrul oraşului.

O să vin cu rugămintea, în primul rând către doamna ministru Babuc, privind nişte acţiuni ferme pentru protejarea monumentelor cultural-istorice şi o zonă prioritară în centrul oraşului. Dar şi celelalte instituţii care au atribuţiile respective, vorbesc despre IGP, ANSA, FISC şi Centrul de Sănătate Publică, trebuie să verificaţi ce se întâmplă în Parcul Central", a declarat premierul Pavel Filip. 

Primul ministru a mai declarat că a adresat o solicitare şi primarului general intermar de a cerceta tot ceea ce se petrece în centrul oraşului. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu