Pavel Filip: Cei care trebuie să implementeze aceste reforme sunt instituțiile statului. Fără reforma Guvernului nu putem merge mai departe

În cadrul ședinței Guvernului Republicii Moldova, premierul Pavel Filip, s-a expus cu referire la reforma Guvernului aprobată în primă lectură de către Parlament. Prim-ministrul se arată dezamăgit de comentariile venite la acest subiect de la opoziție și speră că reforma va fi implementată în curând. 

"Am văzut și comentariile după ce a fost aprobată în prima lectură proiectul de lege cu privire la Guvern, și apropo vreau să aduc mulțumiri colegilor din Parlament pentru că au aprobat acest proiect de lege în prima lectură și sper foarte curând să meargă și în lectura a doua, așa cum ne-am propus până la sfârșitul lunii iulie o să merg în Parlament și voi prezenta și structura Guvernului, astfel încât până la sfârșitul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului să avem această reformă aprobată și ulterior să o implementăm împreună cu dumneavoastră până la sfârșitul acestui an.

Am văzut comentariile și replicile atât celor din opoziție în Parlament, atât cât și de la opoziția extraparlamentară, îmi pare rău pentru că toți se declară reformatori, toți se declară diviziuni europene, dar atunci când vii și critici o reformă care a fost elaborată împreună cu colegii noștri din UE, împreună cu consilierii de nivel înalt care ni i-au acordat Comisia Europeană, mi se pare puțin incorect.

Atât mai mult că această reformă este foarte importantă pentru noi. Atunci când vorbim despre reforme în diferite domenii, fie că vorbim de justiție, de sistemul bancar, mediul de afeceri, social, trebuie să înțelegem că aceste reforme trebuie să fie elaborate de către noi și ulterior implementate. Cei care trebuie să implementeze aceste reforme sunt instituțiile statului. Iată reforma guvernului vine în primul rînd să simplificăm lucrurile, micșorăm numărul de ministere, această reformă vine să pună fundamentul unei dezvoltări în continuare a Republicii Moldova. Aceasta ar însemna că venim să facem instituții puternice în Republica Moldova. Fără această reformă nu putem merge mai departe. De asta îmi pare rău pentru cei care nu înțeleg acest lucru important" a declarat premierul Pavel Filip. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu