Pavel Filip: Cea mai bună coaliție e cea care va rezolva problemele oamenilor, fără scandal şi orgolii

Cea mai bună coaliție posibilă e cea care va rezolva problemele oamenilor, fără scandal, fără orgolii și fără agende ascunse. Declarţia a fost făcută de președintele fracțiunii PDM în Parlament, Pavel Filip, în cadrul unui interviu pentru Tribuna

"Din punctul de vedere al Partidului Democrat, o coaliție trebuie creată pornind de la nevoile oamenilor, nu de la poziționările partidelor sau de la funcții în stat. Partidele ar trebui să spună clar: iată ce dorim noi să facem pentru cetățeni. Iar de aici încolo – analizăm propunerile, programele și vedem punctele comune, vedem diferențele, lucrăm la armonizare", a menţionat Pavel Filip.

Totodată, președintele fracțiunii PDM în Parlament a menţionat că PDM îşi doreşte o coaliție interesată de rezolvarea problematicii sociale și capabilă să funcționeze bine.

"E important să se găsească punctele comune pentru oameni și să se înghețe punctele care pot genera divergențe. Așa vedem noi crearea unei coaliții, drept un mijloc pentru îndeplinirea promisiunilor pe care le-am făcut cetățenilor. Indiferent de preferințele politice pe care le avem – și pe care de altfel PDM le-a și anunțat – noi dorim crearea acelei coaliții care va aduce rezultatul cel mai bun pentru oameni. Aceasta înseamnă o coaliție care să poată pune în aplicare propunerile noastre electorale, inclusiv măsurile sociale pe care le-am sintetizat acum câteva zile în Pachetul Social pentru Moldova", a subliniat Pavel Filip.

De asemenea, Pavel Filip a declarat că întârzierea și refuzul de a negocia o coaliție sunt împotriva intereselor țării și a cetățenilor săi. 

"S-au făcut totuși unii pași, așa cum ați văzut, iar unele semnale sunt încurajatoare. Trebuie să ne uităm mai mult la cetățeni și la problemele țării ca să progresăm în sensul formării unei coaliții. Ceea ce nu ajută însă deloc este refuzul de a discuta, de a negocia. Prima condiție pentru formarea unei coaliții de guvernare este să discutăm. Repet, cei care refuză dialogul politic sunt împotriva cetățenilor moldoveni", a punctat Pavel Filip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu