Pavel Filip: Cazul consilierului din Corjeuţi, care a omorât cu maşina un copil, examinat de membrii CSM

Embed:

Sentinţa prea blândă luată în privinţa consilierului din satul Corjeuţi, raionul Briceni, care a lovit mortal, cu maşina, un copil, va fi examinată de membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Despre aceasta a anunţat premierul Pavel Filip, care a avut o discuţie cu ministrul justiţiei, Victoria Iftodi. Totodată, potrivit prim-ministrului, în scurt timp, Guvernul va examina un proiect ce prevede înăsprirea sancţiunilor pentru şoferii care urcă băuţi la volan.

"Respect absolut independenţa puterii judecătoreşti, dar iată că sunt cazuri când nu trebuie sa fii profesionist în domeniul justiţiei ca să înţelegi că ceva nu este în regulă la mijloc. Încă o dată ne mobilizează pentru a continua reforma în justiţie. Noi pregătim cu colegii şi eu cred că dacă nu săptămâna viitoare, peste o săptămână vom veni cu modificarea cadrului legal unde vom pedepsi mult mai dur pe acei care consumă alcool la volan", a menţionat prim-ministrul.

Pavel Filip a mai precizat că, în prezent, legislaţia în acest domeniu lasă loc de interpretări pentru judecători şi procurori, de aceea trebuie cât mai curând îmbunătăţită. Recent, magistraţii Judecătoriei Edineţ cu sediul la Briceni l-au condamnat pe consilierul Iurie Groza la trei ani şi două luni de închisoare cu suspendare, iar procurorii au contestat decizia instanţei.

Amintim că, tragedia avut loc acum două luni pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni. Consilierul local, fiind în stare avansată de ebrietate la volan, a spulberat un minor de doar 7 ani, care mergea pe drum cu mama sa. Imediat după impact, bărbatul a părăsit locul accidentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu