Pavel Filip, către reprezentanții unui grup de companii americane: Vom face tot posibilul să vă convingem să investiți în țara noastră

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții unui grup de importante companii americane, care se află la Chișinău cu ocazia participării la Forumul de afaceri Republica Moldova-SUA. Premierul a spus că de fiecare dată găsește timp în agendă pentru discuții cu potențialii investitori. Șeful Executivului a apreciat interesul companiilor americane pentru țara noastră și trecut în revistă principalele reforme și acțiuni implementate de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri: reducerea instituțiilor cu funcții de control și a actelor permisive, modificarea Codului Muncii, stabilizarea sectorului bancar, reformele fiscală și vamală.

 „Urmare a reformelor și acțiunilor promovate de Guvern, au fost asigurate toate componentele pentru atragerea investițiilor și impulsionarea relațiilor comercial-economice dintre statele noastre. Vă încurajez să analizați cu atenție portofoliul oportunităților investiționale din Republica Moldova, iar noi vom face tot posibilul să vă convingem să investiți în țara noastră”, a menționat Pavel Filip.

Premierul a exprimat recunoștință pentru asistența financiară acordată de SUA țării noastre de la declararea independenței, care se cifrează la 1,4 miliarde de dolari. Totodată, a precizat că își dorește o trecere cât mai mare de la asistența financiară la investiții în economia națională.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a declarat că actuala vizită a companiilor americane este cea mare misiune de afaceri în Republica Moldova și este doar începutul consolidării relațiilor economice dintre țările noastre.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu