Pavel Filip, către reprezentanții Consiliului Atlantic: Avem nevoie de un leadership puternic al SUA pentru asigurarea securităţii în regiune

Premierul Pavel Filip a participat la o masă rotundă, organizată de către vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson. Evenimentul a reunit experți ai Departamentului de Stat al SUA, ai Departamentului Apărării, precum și reprezentanți ai Institutului de pace și ai Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Premierul a vorbit despre reformele promovate de Executiv, menționând în mod special progresele înregistrate în reabilitarea sistemului financiar-bancar și în creşterea competitivităţii sectoarelor cheie ale economiei, inclusiv datorită asistenței SUA.

"Conştientizăm foarte bine faptul că fără investiţii externe şi fără un climat investiţional favorabil nu vom putea face un salt calitativ spre modernizarea ţării şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţeni", a spus prim-ministrul.

În altă ordine de idei, premierul s-a referit la importanța consolidării cooperării moldo-americane în promovarea stabilităţii pe plan regional şi global: "Avem nevoie de un leadership puternic al SUA pentru asigurarea securităţii în regiune şi contăm mult pe acest suport".

Vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic a menționat că SUA va sprijini în continuare eforturile Republicii Moldova de contracarare a imixtiunii externe și va contribui la accelerarea transformărilor democratice din țara noastră.

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip, la Washington: Implementarea Acordului de Asociere, o prioritate a Executivului moldovean

PUBLIKA.MD aminteşte că în cadrul vizitei sale la Washington, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu senatorul Roger Wicker și congresmanul Chris Smith, care fac parte din conducerea Comisiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Tot la Washington, Pavel Filip a avut o altă întrevedere cu congresmenii Pete Olson și David Price. Oficialii au discutat despre importanţa fortificării dialogului dintre Chişinău şi partenerii occidentali.

Cei doi legislatori sunt copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova.

La începutul acestei luni, şi preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a efectuat o vizită în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu mai mulți congresmani, printre care Ted Poe și Pete Olson, membru al Comitetului pentru Energie și Comerț și președintele Grupului Parlamentar SUA-Moldova.

Liderul PDM a primit asigurări din partea oficialilor americani că țara noastră rămâne în atenția Statelor Unite.

Discuțiile au atins și problema securității energetice, dar și războiul împotriva propagandei ruse.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu