Pavel Filip, către reprezentanții APL din Leova: Nu am venit să ne lăudăm, am venit să discutăm problemele din teritoriu (FOTO)

Embed:

Drumurile deteriorate, lipsa medicilor în sate şi problema licitaţiilor pentru alimentarea copiilor în şcoli şi grădiniţe. Acestea sunt temele discutate la o nouă şedinţă a Guvernului în teritoriu. Membrii Executivului, în frunte cu premierul Pavel Filip au mers în raionul Leova. 

În cadrul şedinţei, reprezentanţii autorităţilor publice locale şi cetăţenii de rând, au vorbit despre problemele cu care se confruntă şi au cerut ajutor direct de la miniştri prezenţi.

"Ca să ajungem pe traseul Leova-Leuşeni este nevoie ca să înconjurăm uneori câte 120-124 km, din punct d evedere economic, am profita de un drum mai bun, fără noroi. Nu ar fi rău construcţia drumului Leova-Leuşeni."

"Într-adevăr noi cunoaştem problema despre acest drum. Trebuie să fie o adresare a expertului, a preşedintelui de raion discutăm împreună cu colegii de la dezvoltare regională şi dacă într-adevăr este confirmată această substituire a drumului de la Sârba la Sărăteni cu acest drum, cred că la discreţia administraţiei publice locale putem să mergem mai departe", a spus Anatol Usatâi, Secretar de Stat, Ministerul Transporturilor.

"Avem dificultăţi cu agenţii economici. Dorinţa şi solicitarea noastră este de a crea la nivel de stat o întreprindere care să se ocupe anume cu alimentarea copiilor din grădiniţe."

"În Chişinău demult funcţionează combinatele de alimentare. Eu vă asigur că Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării este cu mâna pe puls la capitolul noii legi cu privire la achiziţii în ceea ce priveşte achiziţionarea produselor alimentare", a spus Monica Babuc, Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

O altă problemă, vizează insuficienţa medicilor în spitale.

"Următoarea reformă în sistemul de sănătate vine să fie reforma spictalicească. Trebuie să pornim de la faptul că cetăţeanul să aibă acces la servicii medicale calitative", a spus Pavel Filip, premier.

Premierul a vorbit şi despre reformele deja iniţiate de Guvern, cum ar fi: Prima Casă, Programul Drumuri bune pentru Moldova, micşorarea instituţiilor de control. Pavel Filip a menţionat că pentru toate problemele enunțate vor fi propuse soluţii.

"Aceste vizite care au loc în teritoriu se finalizează cu un plan de acţiuni, acolo unde toţi care au fost la aceste vizite, raportează problemele şi întrebările, acest plan de acţiuni are şi un calendar de timp şi un om responsabil de fiecare problemă şi ulterior se vine cu soluţii", a spus Pavel Filip, premier.

Membrii Cabinetului de miniștri au o zi pe săptămână dedicată deplasărilor în teritoriu pentru a se va implica mai activ în rezolvarea problemelor acute din fiecare raion.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu