Pavel Filip, către producătorii agricoli din Telenești: Vom susţine în continuare aplicarea tehnologiilor moderne în agricultură

Merele produse în livezile din satele Negureni şi Căzăneşti, Telenești, pot fi întâlnite astăzi pe rafturile magazinelor din Germania. Despre aceasta producătorul agricol i-a spus cu mândrie premierului Pavel Filip, care a vizitat livada intensivă, unde sunt aplicate cele mai moderne tehnologii de producere.

La întreprinderea agricolă activează peste 40 de angajaţi şi încă 150 de muncitori sezonieri. Compania are 123 de hectare de livezi, dar și un complex de frigidere pentru păstrarea fructelor, cu o capacitate de 4500 de tone.

Prim-ministrul a menționat că sectorul agrar rămâne unul prioritar pentru Guvern:,,Vom susţine în continuare inițierea afacerilor și aplicarea tehnologiilor moderne în agricultură”.

Pavel Filip a vizitat și noua filială a fabricii de textile ,,Northsite Textile”, care urmează a fi deschisă la începutul lunii viitoare. Întreprinderea reprezintă o investiţie cu capital străin şi va oferi peste 130 locuri de muncă. Pavel Filip s-a interesat de condițiile de muncă a angajaților și de mărimea salariilor. Muncitorii s-au arătat satisfăcuți de salariile oferite, dar mai ales posibilitatea de a munci acasă, alături de familii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu