Pavel Filip, către opoziţie: Сetăţenii nu merită să fie sacrificaţi de dragul unor interese politice

Cei care atacă succesul înregistrat de Republica Moldova în cadrul Summitului Parteneriatului Estic, nu fac decât să pună mai presus interesele personale şi politice decât cele ale cetăţenilor. Mai mult decât atât, ei nu sunt adversari ai guvernării, ci sunt adversari ai modernizării Moldovei şi ai propriilor cetăţeni. Este declaraţia făcută de premierul Pavel Filip în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri.

"După ultima şedinţă am avut două deplasări împreună cu o parte din Cabinetul de miniştri. Prima la Bruxeeles, unde am participat la Summitul Partneriatului Estic. Prima veste bună este că s-a reuşit semnarea memorandumului de oferire a asistenţei macrofinanciare. Cea de-a doua este că până la sfârşitul anului vom primi suportul bugetar pentru cele patru programe de reformă. [...] Aceste lucruri pozitive, că în Moldova au fost întâmpinată de o propagandă cu scopul de a minimaliza aceste succese. Îmi pare rău că ce întâmplă aceste lucruri. Guvernarea nu este perfectă, dar încercăm şi ne reuşeşte să modernizăm Moldova. Toţi acei care vin cu atacuri, nu mă refer doar la instituţii media, dar şi la formaţiuni politice din opoziţie, nu consider că sunt nişte adversari ai guvernării, ci sunt nişte adversari ai modernizării şi ai propriilor cetăţeni. Să fie clar pentru toţi: aceşti bani urmează să se regăsească în grădiniţe, în drumuri, în modernizarea spitalelor", a menţionat Pavel Filip.

"Îmi dau bine seama că şi înţeleg această luptă politică, dar cetăţenii Republicii Moldova nu merită să fie sacrificaţi şi nu mertiă să fie sacrificat adevărul de dragul unor interese politice, de dragul unor politicieni. Îmi pare rău că aşa procedează unii care se consideră patrioţi. Nu acţionează împotriva guvernării, ci împotriva cetăţenilor", a mai declarat premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că Moldova va primi bani din două finanţări diferite. Este vorba despre Acordul privind asistența macrofinanciara, semnat pe 23 noiembrie 2017, la Bruxelles şi despre suportul bugetar care va fi alocat Republicii Moldova până la sfârșitul anului curent pentru realizarea a patru programe prevăzute în bugetul pentru 2017.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu