Pavel Filip, către noua Ambasadoare a Suediei la Chișinău: Avem nevoie de sprijinul partenerilor pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a felicitat-o astăzi pe noua ambasadoare a Regatului Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, cu ocazia preluării mandatului său în țara noastră.

Premierul a exprimat deschiderea Guvernului pentru continuarea colaborării dintre părți, apreciind rolul important al Suediei în calitate de unul dintre statele inițiatoare ale Parteneriatului Estic.

De asemenea, șeful Executivului a mulțumit părții suedeze pentru asistența acordată țării noastre prin finanțarea proiectelor în diverse domenii. În mod special a fost evidențiată contribuția Suediei în crearea primului Centru de Excelenţă în domeniul TIC, dar și suportul acordat în implementarea reformelor și realizarea obiectivului de integrare europeană al țării noastre. „Avem nevoie de sprijinul partenerilor pentru continuarea parcursul european al Republicii Moldova. Vrem și în continuare să ne concentrăm pe nevoile cetățenilor noștri și să continuăm agenda de reforme pe care o avem”, a subliniat Pavel Filip.

Ambasadoarea Suediei, Anna Lyberg, a apreciat determinarea Guvernului pentru implementarea agendei de reforme și a spus că Suedia va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova și eforturile de modernizare a țării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu