Pavel Filip, către mediul academic: AȘM este consultantul strategic al Guvernului în domeniile cercetării și inovării

Implementarea reformei în domeniile cercetării și inovării și următorii pași în această direcție au fost principalele teme de discuție la întrevederea de astăzi dintre premierul Pavel Filip, conducerea Academiei de Științe a Moldovei și un grup de savanți.

Pavel Filip a menționat că reforma cercetării și inovării era necesară pentru a pune accent pe performanță și calitate.

„Până la reformă, conducerea Academiei muncea nu atât pentru știință, cât pentru gestionarea patrimoniului. Acum, AȘM nu mai trebuie să se ocupe de întreținerea clădirilor instituțiilor și de distribuirea banilor destinați cercetării, dar se poate concentra nemijlocit pe știință. Urmare a reformei, AȘM devine consultantul strategic al Guvernului în domeniile cercetării și inovării”, a spus prim-ministrul.

Premierul a precizat că nu lipsa banilor a fost și este cea mai mare problemă, ci faptul cum sunt gestionați acești bani.

„Dacă facem ordine în domeniile cercetării și inovării, putem nu doar să supraviețuim, dar și să ne dezvoltăm. Prin reformele promovate dorim salvarea și renașterea Academiei, astfel încât să ne mândrim cu știința națională”, a subliniat Pavel Filip.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu