Pavel Filip, către Johannes Hahn: Vom fi opoziție constructivă, susținând proiectele care aduc beneficii pentru oameni (FOTO)

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, Pavel Filip, a avut astăzi o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind situația social-politică din țară, subliniind importanța menținerii stabilității și a unui dialog constructiv dintre guvernare și opoziție.

Pavel Filip a spus că PDM a arătat că este un partid dedicat stabilității țării și integrării europene: a decis să se retragă de la guvernare, deși invitația formațiunii la dialog a fost refuzată de restul partidelor parlamentare.

"Vom continua să facem opoziție constructivă în Parlament, susținând proiectele care țin de Acordul de Asociere și de integrarea europeană și care aduc beneficii concrete pentru oameni", a menționat președintele fracțiunii PDM.

Totodată, Pavel Filip a spus că PDM va depune toate eforturile pentru a-și consolida poziția de partid social-democrat european.

Comisarul Johannes Hahn a salutat depășirea blocajului politic pe cale pașnică și a accentuat rolul important al opoziției într-un stat democratic, care trebuie să fie o opoziție activă, dar și constructivă. Oficialul european a apreciat colaborarea de până acum și a exprimat încrederea că bunele relații vor continua.

Lasă un comentariu