Pavel Filip, către conducerea CFM: Cu așa organizare, nu o să ajungeți nicăieri, cineva vede CFM drept o afacere personală și face ce vrea acolo

Embed:

Prim-ministrul Pavel Filip a criticat astăzi conducerea Căii Ferate din Moldova pentru managementul ineficient al întreprinderii, în cadrul unei ședințe convocate la Guvern cu responsabilii de sector.

Premierul s-a arătat revoltat că angajații de la CFM nu și-au primit salariile de 3 luni, datoriile ajungând până la 100 milioane lei.

"Cu asemenea organizare, voi n-o să ajungeți nicăieri. Cum aveți de gând să ieșiți din criză când aveți 40 întreprinderi-căpușă care prestează servicii? Aveți mașini care stau în garaj fără roți, dar pentru care indicați consum de motorină", le-a reproșat Pavel Filip celor prezenți.

Managementul întreprinderii este defectuos și ineficient, consideră premierul.

"Văd că lucrurile stau pe loc. Lumea e interesată să stăm în haos. Trebuie să înțelegem ce se întâmplă la întreprindere și să nu ne batem joc de oameni. Cineva vede CFM drept o afacere personală și face ce vrea acolo", a punctat șeful Guvernului.

Prim-ministrul a dat indicații ca întreprinderea să treacă din gestiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii în cea a Agenției Proprietății Publice.

"Ministerul trebuie să se ocupe de politici, iar APP – de administrare. Nu mai vreau să pierdem timpul în discuții ineficiente și explicații care nu duc la rezultate", a precizat Filip.

Premierul Pavel Filip a punctat 3 priorități pentru perioada următoare: stingerea datoriilor la salarii; optimizarea cheltuielilor; reorganizarea strategică a întreprinderii.

Anul trecut Guvernul a aprobat Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a Î.S. "Calea Ferată din Moldova" pentru anii 2018-2021. Ulterior urma ca MEI și CFM să elaboreze un plan de acțiuni de implementare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu