Pavel Filip către comisarul european pentru Politici Regionale: Suntem gata să oferim Moldinul şi să luăm locul 28 în UE

Embed:

Republica Moldova este gata să ofere Moldinul şi să ocupe locul 28 în Uniunea Europeană. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, în contextul în care comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, a menţionat că regretă ieşirea Marii Britanii din UE.

"Este pentru prima dată când un stat doreşte să părăsească UE, este un fapt pe care îl regretăm, dar pe care îl respectăm. Este al doilea mare contribuitor la bugetul UE. Părăsind UE, trebuie să găsim această formulă de a merge mai departe în formula de 27 de state memebre cu un buget consolidat", a precizat Corina Creţu.

Mai în glumă, mai în serios, şeful Executivului a venit cu un apel către comisarul european pentru Politici Regionale.

"Doamna Comisar spunea despre decizia unui stat membru pentru care regretă cu toţii că pleacă din UE. Noţiunea este de Brexit, dar noi suntem gata doamnă Comisar să oferim Moldinul şi să luăm locul 28 în UE. Nu suntem siguri că vom fi atât de mari contribuabili ca şi Marea Britanie, dar consumatori vom fi", a menţionat Pavel Filip. 

PUBLIKA.MD menţionează că comisarul european pentru Politica Regională, Corina Creţu, întreprinde, în perioada 17-19 mai, o vizită în Republica Moldova, la invitația premierului Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu