Pavel Filip acuză Unimedia de fake news: Miniciuna are picioare scurte sau despre (UNI)MEDIA (IN)DEPENDENTĂ

Pavel Filip acuză Unimedia de fake news. Reactia vine după ce portalul de știri a publicat astăzi un video în care apare o porțiune de drum afectată de ploile din ultimele zile. Jurnalistii de la Unimedia sustin că drumul a fost reparat recent prin programul Drumuri Bune inițiat de Guvern. Premierul Filip dezminte însă, afirmațiile.

"Porțiunea de drum care apare în video este una veche, din satul Sămănanca, și care nu a fost reparată în ultimii ani, nici din Drumuri Bune, nici din alte surse. A fost afectată de ploi, așa că am fost chiar acum câteva zile la Sămănanca, am văzut pagubele și le-am spus localnicilor că o să-i ajutăm, iar drumul deja se repară."

Premeirul mai spune că în satul Sămănanca a fost reparată anul trecut, în cadrul programului, o altă porțiune de drum.

"Atunci sătenii mi-au spus că datorită acestui drum, satul parcă a prins viață, pentru că acolo au apărut copii care se joacă."

"Asociatia Presei IndependenteCentrul pentru Jurnalism Independent MoldovaConsiliul de Presă din Republica Moldova, ce le spuneți la training-uri jurnaliștilor care nu verifică informația înainte de publicare? Ce le spuneți despre 2-3 surse independente una de alta? Ce le spuneți despre dreptul la replică? 

Știu și e bine ca presa să ceară de la politicieni să-și facă meseria corect și conștiincios. Însă cred că avem dreptul să cerem același lucru de la jurnaliști. Înțeleg că presa trebuie să fie incisivă, dar există și limite, cum ar fi neadevărul. Libertatea presei se oprește în fața minciunii.", a mai scis premierul.

Pavel Filip mai spune că cei care au publicat această minciună trebuie să își ceară scuze de la cititorii lor pe care i-au mințit. 

Pe aceeaşi temă