Pavel Filip a solicitat modificarea DE URGENŢĂ a legii privind deșeurile și elaborarea unei foi de parcurs

Acțiunile ce urmează a fi întreprinse privind managementul deșeurilor solide au fost discutate, astăzi, în cadrul unei ședințe convocate de prim-ministrul Pavel Filip. Premierul a accentuat că această problemă este una dintre cele mai stringente și oamenii așteaptă soluții pentru depășirea acesteia.

"Suntem cu toții trecuți prin campania electorală. Nu am avut nici o întâlnire cu oamenii, la care să nu fie abordată această problemă. În fiecare sat avem gunoiști neautorizate, oamenii se plâng că deșeurile sunt aruncate. Dar nici nu trebuie să mergem în sate, e destul să ne mișcăm pe drumurile din țară ca să vedem gunoiști pe marginea traseelor", a menţionat Pavel Filip.

Prim-ministrul a subliniat că nu lipsa banilor este cea mai mare constrângere în rezolvarea acestei probleme, ci faptul că nu avem un Program Național de gestionare a deșeurilor solide.

"Am absoluta încredere că dacă de la bun început, de la independența acestui stat, exista un Program Național de gestionare a deșeurilor solide, astăzi, ca și în multe alte țări, noi nu mai vorbeam despre această problemă", a declarat şeful Executivului.

Premierul a solicitat în regim de urgență să fie propuse modificări în legea cu privire la deșeuri.

Totodată, urmează să fie elaborată și o Foaie de parcurs privind managementul deșeurilor solide, care va conține toate etapele pentru rezolvarea definitivă a acestei probleme.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu