PAVEL FILIP A SEMNAT DECRETUL: 6 SEPTEMBRIE, ALEGERI ANTICIPATE

Embed:

Preşedintele interimar PAVEL FILIP a semnat decretul privind anunţarea alegerilor anticipate. În data de 6 septembrie, moldovenii sunt aşteptaţi din nou la urnele de vot. 

"Curtea Constituţională a constatat prin decizia de astazi ca preşedintele refuză sa-şi îndeplinească atribuţiile încălcând Constituţia. CC la suspendat din funcţie. Nu este pentru prima dată. Se vede că a devenit o tradiţie pentru Igor Dodon să încalce Constituţia. V-am invitat astăzi pentru a semna decretul de stabilire a anticipatelor pe 6 septembrie. Să reuşim cu toţii să ne pregătim să petrecem un scrutin transparent, obiectiv", a declarat Pavel Filip.

Pavel Filip a mai declarat că PDM nu şi-a dorit anticipate şi a fost prima formaţiunie politică, care a venit cu oferte către partidele parlamentare. 

"După criza declanşată dintre PSRM şi ACUM altă soluţie nu mai este. Clasa politică e compromisă. Nu a reuşit în trei luni să creeze un Guvern. Unele partide au dorit să se bată pu funcţii nu pentru ce trebuie cetăţenilor. Este normal ca poporul este cel care are dreptul de a decide cine mai merită mandatul de deputat", a mai spus Pavel Filip. 

Pavel Filip a făcut un apel şi către Igor Dodon: 

"Acest apel este cătreIgor Dodon. Demisia lui este absolut necesară şi firească după ce întreaga ţară a vazut cum este gata sa-şi tradeze ţara şi recunoaşte ca PSRM este finantata din partea Rusiei. Trebuie să poarte responsabilitatea politică pentzru trădare de ţară".

La final, Pavel Filip a chemat oamenii la calm.

"Fac apel la calm. Apel la politicieni să nu forţeze punerea în aplicare a acestui plan care întruneşte elementele unei lovituri de stat. Mergem în anticipate". 

Lasă un comentariu