Pavel Filip a prezentat Pachetul social al PDM pentru viitoarea guvernare. Ce prevede acesta (VIDEO)

Embed:

Pavel Filip a prezentat, astăzi, pachetul social al PDM, pe care democrații sunt gata să îl discute cu partidele interesate să participe la implementarea lui. 

Premierul a mai spus că este vital ca această stare de neclaritate politică să ia sfârșit cât mai repede, iar toate partidele din Parlament să dea dovadă de maturitate și responsabilitate față de cetățeni.

Ce prevede pachetul social al PDM:

 • Majorarea indemnizației unice la nașterea copilului de la 6.303 lei până la 10.000 lei. Potrivit PDM, astfel vor fi incurajate familiile.
 • Lansarea programului "Alocații lunare de Stat pentru copii în Republica Moldova", care prevede acordarea unor alocaţii de 200 de lei lunar tuturor copiilor de până la 18 ani.
 • În "Pachetul social pentru Moldova" a fost inclusă şi inițiativa privind permanentizarea ajutorului de 600 lei oferit pensionarilor și beneficiarilor de alocații sociale de până la 2.000 de lei lunar, de două ori pe an – prin urmare, cu ocazia sărbătorilor de Paști și de Crăciun.
 • O altă măsură de sprijin deja pentru familiile cu venituri lunare de până la 2.000 de lei, inclusă în acest pachet social, este majorarea de 2 ori a compensațiilor pentru plata căldurii de la 350 lei până la 700 lei, în perioada rece a anului, adică pentru 5 luni: noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie. În prezent, de compensațiile pentru plata căldurii beneficiază peste 140.000 de familii.
 • "Pachetul social pentru Moldova" include şi o noutate foarte importantă pentru o categorie mare de cetățeni, programul Prima Casă 4, destinat angajaților din sectorul privat, cărora Statul le va oferi compensații de până la 50% din valoarea creditului Prima Casă. Mărimea compensației va fi stabilită în funcție de salariul oficial, declarat de beneficiar.
 • În "Pachetul social pentru Moldova" mai figurează ca priorități:
  1. construirea sistemului de canalizare
  2. programul național pentru alimentarea cu apă a localităților
  3. gestionarea deșeurilor
  4. programul "Drumuri Bune 2", care deja se află în implementare

Potrivit ultimului sondaj, realizat de IMAS la comanda PDM, moldovenii așteaptă de la partidele, care au acces în Parlament, salarii și pensii mai mari, locuri de muncă, dar și drumuri bune.

CITEȘTE ȘI: SONDAJ: Aproape 70 la sută dintre moldoveni SUNT ÎMPOTRIVA ALEGERILOR ANTICIPATE

loading...

Lasă un comentariu