Pavel Filip a fost ales în funcția de președinte al Partidului Democrat din Moldova

Fostul premier Pavel Filip este noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova. Decizia a fost luată astăzi în cadrul Congresului extraordinar al formaţiunii. Totodată, Alexandru Jizdan a fost ales Secretarul General al PDM.

"Domnul Filip . Bravo! Bravo, domul Filip! Eu numai a vrut să-l preîntâmpin pe domnul Filip, că aplauzele acestea sunt bune, dar periculoase'', a declarat Dumitru Diacov. 

Pavel Filip, singurul candidat la funcţia de preşedinte al PDM, a fost ales cu votul unanim al celor aproape 700 de delegați veniţi din toate raioanele țării.

"Noi reprezentăm la ora actuală singura forță capabilă să mobilizeze cetățenii pentru a reîntoarce suveranitatea poporului. Noi suntem singurii care putem să realizăm această extraordinară sarcină de a ne lua țara înapoi. De partea noastră este adevărul, arma care nu poate fi învinsă niciodată. Într-un ceas bun!'', a declarat Pavel Filip.

"Partidul Democrat este singura alternativă capabilă să livreze rezultate pentru ţară şi cetăţenii săi. Trebuie să demonstrăm în fiecare zi, să dăm dovadă în fiecare zi de acţiuni, idei şi propuneri'', a declarat Andrian Candu.

La cel de-al nouălea Congres Extraordinar al formațiunii, care s-a desfășurat la Palatul Republicii, au participat şi invitați de peste hotare.

"După cum am spus-o anterior, sunt impresionat de programul vostru politic. Aveţi idei corecte, inteligente despre cum să rezolvaţi problemele cu care se confruntă societatea voastră", a menționat Dag Larsson, deputat în Parlamentul Suediei.

Funcţia de preşedinte a democraţilor a rămas vacantă după ce în data de 24 iunie Vlad Plahotniuc şi-a anunţat demisia. Politicianul a menţionat că a luat această decizie din cauza abuzurilor şi presiunilor care se fac asupra membrilor şi deputaţilor PDM, dar şi a funcţionarilor din diferite instituţii ale statului care nu sunt afiliaţi formaţiunii. Ulterior, la sfârşitul lunii iunie, toată conducerea Partidului Democrat din Moldova s-a retras.

CITEȘTE ȘI: Pavel Filip explică de ce PDM a ajuns în opoziție și cum formațiunea ar putea reveni la Guvernare. Mesajul președintelui interimar la Congresul formațiunii

 

Lasă un comentariu