Pavel Filip a cerut explicaţii ministrului Jizdan, după ce şoferul de taxi a fost amendat pentru că şi-a lipit un abţibild cu scumpirea carburanţilor

Premierul Pavel Filip s-a arătat nemulţumit astăzi în şedinţa guvernului faţă de poliţistul ce a amendat şoferul de taxi acum trei zile pentru că si-a lipit pe luneta maşinii un mesaj prin care-si exprima nemultumirea fata de scumpirea carburantilor. Prim-ministrul a reiterat că libertatea de exprimare în Republica Moldova nu a fost anulată şi cere ministrului Alexandru Jizdan să examinze acest caz. 

"Am văzut din media că un şofer a fost amendat pentru că avea lipit pe parbriz un abţibild împotriva scumpirii carburanţilor. Domnule ministru Jizdan, exact acelaşi subiect. Am rugat-o şi pe doamna Iftodi să intervină pe platforma ei. Haideţi să vorbim acum de platforma poliţiei, despre toate eforturile care s-au făcut pe Ministrul Afacerilor Interne, eu cunosc cu lux de amănunte toată această muncă titanică care a fost depusă, iată un poliţist trebuie să zădărnicească acest efort al întegului cabinet de ministri şi în primul rând al echipei de producere de la Ministerul de Afaceri Interne. Nimeni nu a anulat libertatea de exprimare în Republica Moldova. Tocmai că noi ajustăm cadrul legal, şi iată că cineva vrea să fie deosebit trebuie să arunce această umbră peste Guvern. Rugămintea mea este să examinaţi acest caz" a spus premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că acum trei zile un sofer de taxi s-a ales cu o amenda de 300 de lei, dupa ce si-a lipit pe luneta un mesaj prin care-si exprima nemultumirea fata de scumpirea carburantilor anunţată de ANRE.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu