Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanţii sindicatelor. Ce cerinţe au organizaţiile

Embed:

Premierul desemnat, Pavel Filip, s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor, iar marţi intenţionează să discute cu patronatele, reprezentanţii mediului de afaceri şi societatea civilă.

"Pe noi ne deranjează trei mari compartimente care deja au fost abordate. programul parteneriatul social între Guvern-patronate-sindicate, salarizarea, legislaţia ce prevede lupta cu economia informală", a declarat Oleg Budza, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor.

După discuţiile de mâine, Pavel Filip a declarat că vor începe să lucreze la programul de guvernare.

"Eu nu sunt un novice în doalog cu sindicatele, şi cum am spus a fost un partener de nădejde. La ora 14 se începe lucru în grupuri şi se va munci cât timp va fi necesar pentru definitavarea programului. În final, programul trebuie să fie văzut de toate fracţiunile", a declarat Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că premierul desemnat, Pavel Filip, s-a mai întâlnit astăzi cu cei 14 deputaţi plecaţi din PCRM, reprezentanţii PL, PDM şi PLDM. 

Declaraţii după consultările lui Pavel Filip cu deputaţii care au plecat din PCRM şi reprezentanţii PLDM

CITEŞTE ŞI: Guvernul Filip va fi susţinut de cel puţin 55 de deputaţi. DECLARAŢIILE DEPUTAŢILOR

Termenul limită pentru formarea noului Guvern expiră în data de 29 ianuarie.

Democratul Pavel Filip a fost desemnat candidat la funcţia de premier pe 15 ianuarie 2016. Preşedintele ţării a semnat decretul de numire a acestuia în funcţie.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu