Pavel Cebanu încearcă să tempereze dezamăgirea fanilor moldoveni ai lui Luvannor

Embed:

Pavel Cebanu a îndemnat suporterii să nu facă tragedie din interdicţia FIFA aplicată faţă de Henrique Luvannor, care nu are voie să joace pentru naţională în următorii doi ani. Şeful FMF speră să-l vadă pe Luvannor jucând pentru Moldova în preliminariile Mondialului din 2018.

Atacantul lui Sheriff, Luvannor Henrique, a devenit primul brazilian naturalizat la naţionala Moldovei. Înainte de preliminarii însă, FIFA i-a interzis acestuia de a juca în continuare pentru reprezentativa noastră, pe motiv că brazilianul nu este stabilit cu traiul în Moldova de cel puţin cinci ani.

"Avem băieţi. Antrenorul are din cine alege. Acuma noi nu trebuie să facem din asta o tragedie", a venit încurajarea preşedintelui Federaţiei.

Totuşi, Pavel Cebanu vrea să-l vadă pe brazilian la echipa naţională începând cu anul 2016, când cerinţele FIFA vor fi îndeplinite: "El era să aducă un ajutor foarte mare echipei naţionale. A fost primit şi de spectatori şi de jucători. Dar regula este regulă şi noi acum nu putem să riscăm, pentru că asta nu-i normal ca echipa naţională să piardă la masa verde. Noi nu putem să stricăm imaginea ţării noastre din cauza unui jucător".

Până acum, Luvannor Henrique a evoluat în tricoul echipei naţionale în patru partide amicale, reuşind să înscrie de două ori. Acesta s-a stabilit în Moldova în 2011, atunci când s-a transferat la Sheriff. Luvannor locuieşte la Tighina, fiind căsătorit cu o moldoveancă.

Pe aceeaşi temă