Pavel Cebanu: Cluburile din Divizia Națională nu au jucat la nivelul lor de anul trecut

Embed:

Cluburile din Divizia Naţională nu au reuşit să se adapteze încă la noul format de disputare a campionatului naţional de fotbal, implementat pentru acest sezon.

Concluzia îi aparţine preşedintelui FMF, Pavel Cebanu, care crede că echipele nu s-au pregătit suficient pentru competiţia, ce s-a jucat după sistemul "primăvară - toamnă".

"Multe echipă nu au ştiut iarna să folosească acest timp pentru pregătire - trei - trei luni şi jumătate. De acea multe echipe nu au jucat la nivelul lor de anul trecut", a spus preşedintele FMF, Pavel Cebanu.

Potrivit lui Cebanu, Sheriff Tiraspol nu a avut o evoluţie strălucitoare în acest an, chiar dacă a cucerit deja cel de-al 17-lea titlu de campioană naţională cu 4 etape înainte de încheierea competiţiei. În prezent, "viespile" au un avans de 15 puncte faţă de Milsami Orhei şi Petrocub-Hânceşti, echipe ce împart locurile 2 şi 3 în clasament.

"Nimeni nu a aşteptat ca Sheriff să câştige campionatul cu aşa de mare distanţă. Asta nu e bine pentru campionat! Noi ştim valoarea Sheriff-ului şi altor echipe. Sheriff nu a fost cu un cap mai sus decât alte echipe, dar aşa a fost - unii pierdeau puncte, alţii câştigau", a spus preşedinte FMF, Pavel Cebanu.

În etapa a 26-a, programată în data de 4 noiembrie, Milsami Orhei va juca acasă cu Zaria Bălţi. La fel, pe teren propriu, vor evolua Zimbru Chişinău, Sheriff Tiraspol şi Petrocub-Hânceşti care vor întâlni Dinamo-Auto, Sfântul Gheorghe Suruceni şi respectiv Speranţa Nisporeni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu