Pavajul din scuarul Operei Naţionale, RENOVAT. Câţi bani au fost cheltuiţi

Embed:

Pavajul din Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, distrus de maşinile parcate neregulamentar acolo, a fost schimbat din banii autorităţilor Capitalei.

După finalizarea lucrărilor, administraţia Operei Naţionale nu a restricţionat accesul automobilelor, aşa că riscul ca pavajul să capete aspectul dezastruos de odinioară este iminent.

Directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet spune că nu poate instala bariere pentru a interzice intarea automobilelor, pentru că acest lucru este ilegal.

Reabilitarea pavajului a costat aproape trei milioane de lei. Cheltuielile au fost acoperite din bugetul de 50 de milioane de lei, prevăzut pentru reparaţia curţilor blocurilor.

Autorităţile propun ca scuarul să fie transformat în parcare cu plată, pentru a-şi recupera banii investiţi.

"Noi, care am investit şi am schimbat acest pavaj, propunem ca acest teritoriu să fie utilizat numai ca o destinaţie - parcare cu plată, de zi. Adică să fie achitat municipiului Chişinău din contul parcărilor cu plată", a declarat şeful adjunct al Direcţiei Transport Chişinău, Vitalie Butucel.

Şoferii sunt dispuşi să plătească pentru parcare, doar să aibă unde să-şi lase maşina în centrul Capitalei, una dintre cele mai aglomerate zone din oraş.

- Aţi fi dispus să plătiţi dacă va fi aici parcare cu plată?
- Sigur, depinde şi la ce preţ, poate să fie şi 20, şi cinci lei.

"Aici este nevoie de o parcare. În general Chişinăul are nevoie de parcare, nu doar în locul ăsta. Măcar şi cu plată să fie. Sunt dispus să achit, dacă aş şti că se duce în bugetul oraşului, dar nu în bugetul unui SRL oarecare".

"Cine va avea nevoie să parcheze în centrul oraşului nu va avea altă soluţie decât să plătească".

Unii locuitori ai Capitalei cred însă că autorităţile ar trebui să nu mai permită accesul automobilelor în faţa Operei Naţionale.

"Aici nu ar trebui să fie maşini, este grădină publică. Oamenii trebuie să se plimbe aici cu cei mici, aşa cum era înainte".

Între timp, autorităţile amenajează zeci de locuri de parcare pe străzile din jurul Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

Ultima dată, pavajul din scuarul Operei Naţionale a fost schimbat în anul 2008.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu