Pavajul de pe strada pietonală SE SURPĂ. Primăria va suporta cheltuielile de reabilitare

Embed:
La cinci ani de la amenajare, strada pietonală Eugen Doga din Chişinău a ajuns plină de gropi. Pietrele din pavaj, puse cu abateri, stau grămadă pe trotuare, iar Primăria urmează să-şi asume toate cheltuielile pentru reparaţie. Şi asta pentru că garanţia firmei care a efectuat lucrările a fost doar de un an.

Evident că cei mai nemulţumiţi de problemele de pe strada pietonală sunt pietonii.

"Cred că pavajul nu a fost pus corect, conform tehnologiei. Trebuie reabilitat."

"Aşa se lucrează la noi, tot ce se face se face aşa."

"În alte ţări aşa ceva nu se întâmplă, acolo pavajul ţine sute de ani. La noi, însă, au trecut câţiva ani şi iată ce avem."

Viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu confirmă că în timpul lucrărilor nu s-a ţinut cont de tehnologia aplicării pavajului. Grozavu mai spune că o cauză care duce la deteriorarea caldarâmului sunt maşinile parcate neregulamentar.

"S-a greşit atunci când s-a insistat ca fundaţia să fie pentru o stradă fix pietonală. Pe atunci, nimeni nu s-a gândit că pe această stradă vor circula şi unităţile de transport. Lucrăm acum la un proiect de restabilire a părţii centrale, unde sunt captate apele, doar că costurile sunt foarte mari, iar anul acesta nu ne putem permite.", a declarat Nistor Grozavu, viceprimarul Capitalei. 

Reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare înregistrează zilnic sesizări despre parcările neregulamentare pe strada pietonală.

"Colegii noştri intervin la aceste chemări. Fie vin din start la faţa locului, fie ulterior prin înregistrarea materialului. Amenda maximă care poate fi aplicată este de 1.500 de lei şi patru puncte de penalizare", a spus Pavel Apostol, şeful serviciului "Infotrafic". 

Lucrările de amenajare a străzii Eugen Doga au început la sfârşitul anului 2012 şi s-au încheiat în doi ani. Costul proiectului a fost de 300 de mii de euro.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu