Paulo Bento este noul selecţioner al Coreei de Sud

Embed:
Fostul selecţioner portughez Paulo Bento a fost numit la conducerea tehnică a naţionalei Coreei de Sud, pentru următorii patru ani, scrie agerpres.ro.

Fost mijlocaş la Benfica şi Sporting Lisabona, Paulo Bento îl înlocuieşte în postul de selecţioner al Coreei de Sud pe Shin Tae-yong, la serviciile căruia s-a renunţat după Cupa Mondială 2018, unde asiaticii au fost eliminaţi în faza grupelor.

În vârstă de 49 ani, Bento s-a aflat la cârma reprezentativei lusitane între 2010 şi 2014, conducând-o până în finala EURO 2012. El a pregătit ultima oară echipa chineză Chongqing Lifan, care l-a concediat în luna iulie.

Tehnicianul portughez a semna cu Federaţia sud-coreeană un contract valabil până la Cupa Mondială din 2022, care va avea loc în Qatar.

"Antrenorul Bento corespunde stilului de joc coreean. Este profesionist, carismatic şi pasionat", a declarat unul dintre responsabilii KFA, Kim Pan-gon.

Paulo Bento este al doilea portughez care va antrena reprezentativa Coreei de Sud, după Humberto Coelho, care ocupat această funcţie în perioada 2003-2004.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu