Paul Scholes de la Manchester United a decis să agaţe ghetele în cui

Embed:

Paul Scholes, emblematicul mijlocaş al lui Manchester United, care a jucat timp de 17 ani în tricoul cu numărul 18, s-a retras la vârsta de 36 de ani. Scholes a jucat 676 de partide pentru "diavolii roşii", dintre care 466 în prima ligă engleză, unde mijlocaşul a marcat 102 goluri. Ultimul său meci pentru club a fost finala Ligii Campionilor, pierdută cu scorul de 1-3 în faţa ibericilor de la FC Barcelona.

Scholes a făcut parte din generaţia '92 a lui United, alături de David Beckham, Nicky Butt sau Garry Neville, ultimii doi anunţându-şi şi ei retragerea în acest sezon. În tricoul naţionalei Angliei, Scholes a jucat de 66 de ori, dar doar până la 29 de ani, retrăgându-se după turneul final al Euro-2004.

Managerul Alex Ferguson, cel care l-a adus în fotbalul mare pe Scholes, şi-a omagiat elevul, catalogându-l drept "un jucător cu adevărat incredibil". Presa din Anglia i-a prescris retragerea şi antrenorului scoţian, lucru anunţat de nenumărate ori în ultimii 10 ani de însuşi Ferguson. Acesta însă a semnat un nou contract pe 3 ani şi a declarat că vrea să facă din United o echipă care să poată opri supremaţia Barcelonei. La 69 de ani, Ferguson promite că va întineri lotul şi va munci pentru o nouă generaţie de jucători.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu