Patru tentative de transport a bunurilor fără acte de proveniență, DEJUCATE (FOTO)

Angajații Poliției de Frontieră în conlucrare cu colaboratorii Serviciului Vamal au contracarat patru tentative de trecere a frontierei de stat cu bunuri fără acte de proveniență sau transportate ilegală.

Trei rețineri cu țigări, în cantitate de 700 pachete, au fost înregistrate de echipa comună de control în punctul de trecere "Costești".

În toate tentativele, cetățenii Republica Moldova au încercat să scoată din țară țigările, cu acciz autohton, peste limita admisibilă și fără a le declara în cadrul controlului de rigoare.

Un lot de încălțăminte, ascuns într-un mijloc de transport, a constituit motiv de documentare a unui tânăr moldovean, locuitor al raionului Ungheni.

Cazul a avut loc în punctul de trecere "Ocnița". Polițiștii de frontieră și vameșii acționând în baza unei informații operative, au supus verificării amănunțite un microbuz de model Mercedes Sprinter.

În rezultat, camuflate sub scaunele destinate pasagerilor, s-au depistat 50 de perechi de încălțăminte în asortiment, pentru care nu s-a prezentat niciun document de proveniență sau deținere.

Întreaga cantitate de bunuri, estimată la suma de 38 mii lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Pentru elucidarea circumstanțelor, dar și luarea măsurilor legale ce se impun, reprezentanții organului vamal continuă examinarea cazurilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu