Patru studente de la Universitatea de Stat din Bălți au primit bursa Președintelui Parlamentului

Embed:

Patru, cele mai bune studente ale Universității de Stat din Bălți ”Alecu Russo” au primit de Bursa Președintelui Parlamentului în valoare de 8 mii de lei pentru rezultate academice remarcabile și poziție civică activă. 

Președintele Parlamentului s-a arătat încântat de calitatea tinerilor din Republica Moldova. El a subliniat că este important să fie încurajate nu doar performanțele academice, dar și implicarea tinerilor în diverse proiecte sociale și economice. 

"Studenţii noştri sunt studenţi buni nu doar în Capitală, nu doar în Chişinău, dar şi în regiuni şi după cum vedeţi, întradevăr avem studente de succes, inteligente, frumoase şi cu o personalitate deosebită. Trebuie să încurajăm studenţii indiferent de universităţi", a declarat Andrian Candu.

Câștigătoarele bursei sunt patru studente desemnate de administrația Universității din Bălți. Inițiativa de a acorda bursă celor mai buni studenți din Nordul țării a venit de la Președintele Parlamentului Andrian Candu în timpul vizitei la Bălți în toamna anului trecut.

Președintele Parlamentului le-a povestit tinerelor despre activitatea Parlamentului, le-a arătat principalele săli și le-a dăruit câte un set de materiale informarmative despre procesul legislativ. 

Câștigătorii burselor Președintelui Parlamentului în anul 2018 sunt:

  • Valeria Crudu, studentă la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, este voluntar, premiant la multiple olimpiade.
  • Cuculescu Ana, studentă la Facultatea de Drept și Științe Sociale, este activ implicată în proiectul pentru Recuperarea și valorificarea istorică a memoriei victimelor regimului totalitar-comunist.
  • Daniela Trincă, studentă la  Facultatea limbă și literatură Germană și Engleză, a participat activ la diverse proiecte științifice și sociale.
  • Plotinicu Ana, studentă la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, a reușit să obțină o bursă prin programul Erasmus în Pitești.

"M-am gândit că trebuie să fie al meu, pentru viitoarea casă, în sens că cumva să contribui şi eu, pentru că părinţii nu pot chiar să îmi asigure acest ajutor", a spus Valeria Crudu.

"Banii vor fi utilizaţe pentru studiile de master. Aşa cum vreau să îmi urmez studiile şi nu ştiu încă unde îmi voi face studiile şi banii trebuiesc mereu", a menţionat Daniela Trincă.

Andrian Candu pentru al doilea an consecutiv acordă bursă tinerilor cu merite academice și implicați activ în diverse activități extra-curriculare de importanță socială la 23 mai de Ziua Parlamentului.

Anul trecut de bursa Președintelui Parlamentului au beneficiat cei mai buni elevi de la liceul republican de muzică ”Ciprian Porumbescu”.Ziua Parlamentului este sărbătorită pe 23 mai, când în 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de

legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, fosta republică unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova. 

Lasă un comentariu