Patru staţii de troleibuze din Capitală au panouri digitale. Când vor fi puse în funcţiune

Embed:

În patru staţii au fost instalate panouri digitale ce informează oamenii cât timp mai au de aşteptat troleibuzul în Chişinău.

Acestea vor fi puse în funcţiune de săptâmâna viitoare.

Panourile electronice au fost montate în patru staţii de troleibuz de pe bulevardele Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Dacia, strada 31 August şi cea de la Aeroportul Chişinău.

Locuitorii Capitalei salută ideea şi aşteaptă ca astfel de dispozitive să fie instalate în tot oraşul: 


"În Europa, asta se practică demult şi în ţara noastră demult ar trebui aşa să fie. Mai ales cânt întârzie troleibuzul sau autobuzul trebuie să vedem cât mai avem de aşteptat, poate nu mai are rost de aşteptat."

"Eu ştiu că peste zece minute, eu mă duc şi ajung acolo, peste 15 - 20 de minute sunt acasă sau la lucru."

"Sigur că este mai uşor, mai ales dacă suntem cu copii mici. Spre exemplu, dacă aşteptăm 10 sau 15 minute, depinde de timp."

Un astfel de sistem funcţionează doar la troleibuzele dotate cu sistem GPS, aşa că, deocamdată, doar cei care circulă cu ruta 30 pot afla timpii de aşteptare. Proiectul este unul pilot.

"Pentru a implementa un astfel de sistem de informare a pasagerilor, este nevoie, în primul rând, ca toate unităţile de transport să aibă GPS, după care deja panourile informaţionale şi un centru de monitorizare cu un soft specializat", a declarat Dorin Ciornîi, directorul general al Î. M. "Regia Transport Electric".

Pentru instalarea celor patru panouri informative au fost cheltuiţi 60 de mii de lei, bani din bugetul "Regiei Transport Electric". Proiectul este implementat la iniţiativa primarului interimar Ruslan Codreanu. Până să fie extins, acesta va fi supus unui studiu de fezabilitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu