Patru spitale din Capitală, pregătite pentru internarea unor eventuali pacienţi bolnavi de coronavirus

Embed:

Patru spitale din Capitală sunt pregătite pentru internarea unor eventuali pacienţi bolnavi de coronavirus. Potrivit Ministerului Sănătăţii, sunt mai multe motive pentru care s-a decis ca toate punctele de izolare a bolnavilor să fie în Chişinău.

În Spitalul de Boli Infecțioase "Toma Ciorbă" sunt 70 de patruri pentru bolnavii cu infecţii respiratori acute şi 25 - pentru condiţii speciale de izolare, în cazul unor infectări cu noul virus din China. Ca rezervă va fi folosită Clinica nr. 2 a Spitalului Ministerului Sănătăţii, unde sunt 165 de locuri, dintre care 6 sunt la Terapie Intensivă.

Pentru gravide a fost pregătită Maternitatea nr. 2, unde sunt 60 de paturi, iar în cazul copiilor este prevăzut Spitalul de Boli Infecțioase pentru Copii din Capitală. 

"În primul rând este vorba şi de personal calificat în cazul dat, de terapia intensivă pentru că este vorba de consecințe foarte grave. Plus la toate noi am selectat aceste instituții medicale după cum reiterez ca să avem posibilitatea să concentrăm doar persoane infectate cu coronavirus şi să nu existe cu alte patologii. Să avem posibilitatea ca aceste instituţii să fie izolate şi limitat accesul", a menţionat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății.

Viorica Dumbrăveanu a mai spus că alte instituţii medicale din ţară nu sunt dotate atât de bine ca cele din Capitală. Aceasta a mai menţionat că singurul laborator acreditat de OMS în care pot fi făcute teste de depistare a coronavirusului este în gestiunea Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică.

loading...

Lasă un comentariu