Patru nave militare egiptene se îndreaptă spre Yemen, iar Turcia sprijină operaţiunea Arabiei

Patru nave de război egiptene au intrat în Canalul Suez îndreptându-se spre Yemen pentru a consolida securitatea Golfului Aden, au anunțat surse ale administrației Canalului Suez, citate de AFP și Reuters, notează Agerpres.

Sursele au precizat că se așteaptă ca vasele militare egiptene să ajungă joi seară în Marea Roșie.

La rândul său, Turcia, pe lângă alte 10 ţări, a anunțat că sprijină operațiunea militară condusă de Arabia Saudită contra milițiilor houthi din Yemen.

Într-o declarație a diplomației turce, Ankara a lansat un apel către rebelii houthi și "susținătorii săi externi" să renunțe la acțiunile care amenință pacea și stabilitatea în regiune.

Ministerul turc al Afacerilor Externe a explicat că Arabia Saudită a informat Ankara despre operațiunea militară înainte ca aceasta să fie lansată, considerând că acțiunea va duce la restabilirea autorității legitime a statului yemenit și va preveni un război civil.

PUBLIKA.MD aminteşte că Arabia Saudită a lansat în noaptea de miercuri spre joi o operațiune militară în Yemen pentru a-l apăra pe președintele yemenit, Abd-Rabbu Mansur Hadi, contestat de rebelii șiiți houthi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu