Patru motive pentru care este indicat să consumi păpădia. Efectele miraculoase asupra sănătății

Știm că nu sunt prea delicioase, dar a introduce păpădia în alimentație sau a consuma ceaiuri din păpădie sunt unele dintre cele mai bune idei pe care ar trebui să le pui în practică, dacă vrei să strălucești de sănătate. Mai jos găsești câteva motive suficient de serioase pentru a face acest lucru. Unele dintre cele mai importante sunt legate de faptul că păpădia te poate ajuta să slăbești și să îți detoxifici organismul, scrie elli.ro.

Păpădia este una dintre cele mai bogate plante în compuși cu valoare terapeutică, efectele ei asupra organismului uman fiind incredibile.

Ceaiul de păpădie, perfect pentru slăbit

Dacă vrei să pierzi în greutate rapid și sănătos, poți încerca ceaiul de păpădie, unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit. El are un puternic efect diuretic si detoxifiant. Se poate găsi la plafar, cel mai simplu. Ca și mod de preparare, se pune un litru de apă la fiert timp de 10 minute. După, se adaugă 25 grame frunze uscate sau rădăcină de păpădie. După ce dă în clocot, se stinge focul și se acoperă vasul cu o farfurie pentru alte 15 minute. Se strecoară ceaiul și se bea neîndulcit. Se consumă 3 căni de ceai pe zi. Important este să nu faceți excese și să aveți o alimentație corespunzătoare.

Frunzele de păpădie, bogate în fier

Frunzele de la această plante au un mare conținut de fier. Alege să le folosești în salate, sunt cel mai ușor de digerat. De fapt, ele sunt asemănătoare ca gust frunzelor de rucola, păpădia făcând parte din aceaași familie de plante. Ca și cifre, o ceașcă de ceai de păpdie conține 1,7 miligrame fier și numai 26 de calorii. Acum înțelegeți de ce este cel mai eficient ceai pentru slăbit!

Proprietăți antiinflamatorii și anticancerigene

Pe lângă fierul pe care îl conțin și calciu, frunzele de păpădie mai au un alt efect benefic pentru organism. Sunt antiinflamatorii și anticancerigene, fiind recomandate în tratamente homeopate pentru acest lucru. Nutrienții din frunze previn apariția cancerului, a cataractei, a sclerozei multiple și reduc apariția atacului cerebral. Păpădia este recomandată și bolnavilor de astm.

Cocktail de vitamine

Chiar dacă nu te așteptai la asta, trebuie să știi că păpadia are multiple vitamine. În afară de vitamina A și vitamina C, fiecare ceașcă de frunze de păpădie conține vitamina B1, B2, B6 și vitamina K, care fac minuni asupra organismului. Tocmai de aceea, atunci când ai nevoie de o infuzie de vitamine, îți poți prepara un smoothie de păpădie, în care pui frunze și tulpini de păpădie, spanac, o banană, apă, miere și sucul de la o jumătate de lămâie. Smoothie-ul este recomandat pentru detoxifierea organismului, combaterea anemiei și reducerea stresului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu