Patru moldoveni sunt cercetaţi pentru deținerea ilegală a armelor de vânătoare și cartușe. Unde au fost prinşi

Patru cetățeni moldoveni sunt cercetaţi pentru deținerea ilegală a armelor de vânătoare și cartușe. Mai mult, există bănuială rezonabilă că aceștia ar fi folosit armele cu scop de vânătoare în zona de frontieră.

În primul caz, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Costești a observat în direcția localităților Cobani-Balatina un Volkswagen Caddy, care înainta spre linia de frontieră. Automobilul a fost oprit în trafic pentru verificările de rigoare. Urmare, la fața locului au fost legitimați trei cetățeni moldoveni, cu viza de domiciliu în satul Balatina, raionul Glodeni. Astfel, polițiștii de frontieră au depistat două arme cu țeavă lisă, "TOZ" cal. 16 mm și "Pietro Berreta Armament" cal.12 mm, pentru care nici unul din bărbați nu a putut prezenta documente de deținere și chiar actele de port armă.

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, în regiune s-au găsit și ridicat cinci cartușe de cal.16 mm, model "Slug 27".

Persoanele reținute au fost rezervate în declarații, recunoscând doar faptul că urmau să desfășoare activități de vânătoare în zonă.

Al patrulea "vânător" a fost depistat în apropierea satului Crocmaz, raionul Ștefa Vodă. Polițiștii de frontieră au stopat un Nissan, fiind identificați doi locuitori din Crocmaz. În cadrul controlului, pe bancheta din spate a mașinii a fost observată o armă de vânătoare. Din cercetările primare, arma de model IJ 27M și două cartușe de cal. 12 mm aparțineau unuia din bărbați, care era în calitate de pasager. Pentru bunurile date persoana nu a putut prezenta documentele necesare. 

Armele și cartușele au fost transmise la Centrul național de expertize judiciare. Cercetările continuă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu