Patru moldoveni şi un ucrainean, cercetaţi de Poliţia de frontieră. Ce ilegalităţi au comis

Cinci persoane sunt documentate de Poliţia de Frontieră pentru utilizarea actelor de călătorie false. 

Primul caz a fost înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău. La linia de control, pe sensul de ieșire din țară cu cursa "Chișinău-Paris", s-a prezentat un tânăr de 28 de ani, cu dubla cetățenie a R. Moldova și României. Asupra acestuia s-au depistat două buletine de identitate românești falsificate și un permis de conducere moldovenesc original, însă tăinuit de polițiștii de frontieră. Actele erau eliberate pe numele unor persoane străine, tânărul confirmând faptul că avea menirea doar să le transporte la destinatari. Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Moldoveanul este cercetat în stare de libertate, dacă va fi găsit vinovat acesta riscă amendă în mărime de la 200 la 600 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau până la 5 ani de privațiune de libertate.

O procură falsificată a constituit motiv de cercetare penală, pentru a doua oară, a unui cetățean al Ucrainei. Bărbatul în vârstă de 28 de ani s-a prezentat la punctul de intrare în Moldova, la volanul unui automobil, înmatriculat în Bulgaria. În urma verificării documentelor de călătorie, dar și a celor pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au stabilit că procura, eliberată de autoritățile bulgare, era falsă. Șoferul a declarat că nu știa despre falsul depistat, deși conform informației deținute la nivelul Poliției de Frontieră, tânărul ar fi la a doua tentativă de trecere a frontierei cu procura falsificată.

Totodată, la punctul de trecere Briceni, polițiștii de frontieră au identificat trei cetățeni moldoveni care au încercat să treacă cu mijlocul de transport, în baza procurilor poloneze falsificate. Un BMW 525, un Volkswagen Polo și un Opel Vectra, toate înmatriculate în Polonia, au fost indisponibilizate pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Persoanele riscă pedeapsă cu amendă în mărime de până la 300 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu