Patru moldoveni, arestaţi în Nepal pentru furturi din bancomate

Patru moldoveni au fost arestați în capitala Nepalului pentru că furau bani de pe conturile clienților băncilor, prin spargerea cardurilor și bancomatelor, scrie crimemoldova.com.

Potrivit thehimalayantimes.com, suspecții, asupra cărora au fost descoperite pașapoarte moldovenești, au fost identificați ca Nicu Deordija, în vârstă de 25 de ani, Vasile Fetscu, alias Alex, în vârstă de 34 de ani, Iurie Dermenji, în vârstă de 32 de ani și Eugeniu Deorija, în vârstă de 36 de ani. Trei dintre aceștia dețin, potrivit sursei, și pașapoarte românești.

În urma unui raid efectuat duminică la un hotel din Thamel, unde suspecții erau cazați în două camere diferite, oamenii legii au identificat și confiscat 497 de carduri, un dispozitiv de skimming și un laptop.

Poliţiştii au descoperit că suspecții instalau pe furiș dispozitive de tip skimming la bancomate, pentru a fura informații digitale de pe carduri. Banii furați (rupii nepaleze) erau ulterior schimbați în euro și dolari.

În urma obținerii înregistrărilor video CCTV, oamenii legii au început să-l urmărească pe Iurie Dermenji de la bancomatul băncii Global IME Bank pe bulevardul Kantipath (Kathmandu). Ulterior, acesta și cei trei prieteni ai săi au fost reținuți.

Asupra suspecților au fost identificate 781.550 de rupii nepaleze; 16.500 de dolari americani și 2.245 de euro.

Anterior, pentru același tip de infracțiuni, poliția nepaleză a arestat un cetățean rus, patru români, trei turci, doi bulgari și doi indieni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu