Patru minori din regiunea transnistreană, care vagabondau prin Capitală, REŢINUŢI de poliţie. Ce presupunere au făcut oamenii legii

Embed:
Patru adolescenţi care vagabondau prin Capitală au fost opriţi noaptea trecută de oamenii legii. Niciunul nu avea acte de identitate. Ei le-au spus poliţiştilor că au 14 ani şi că sunt din regiunea transnistreană. Minorii au fost duşi într-un centru specializat, până când oamenii legii vor stabili legătura cu familiile acestora.

"Să-i transportăm înapoi nu putem, pentru că nu au acte, de aceea vom face tot ce putem aici, ca să aflăm de unde sunt copiii şi să stabilim statutul acestora", a spus Lucia Caciuc, şeful interimar al Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului.

Responsabili de la direcţia pentru protecţia copilului din Chişinău au reuşit să ia legătura până acum cu tatăl unuia dintre adolescenţi. Acesta va veni să îşi ia copilul acasă. Oamenii legii presupun că minorii au traversat Nistrul cu barca. Autorităţile au în prezent în evidenţă 18 copii care vagabondează pe străzile din Chişinău. Patru dintre ei sunt din Capitală, iar restul din diferite regiuni ale ţării.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu