Patru membri ai grupării neo-naziste National Action au fost prinşi de către poliţia britanică

Poliția britanică a arestat marți patru bărbați sub bănuiala că intenționau să comită atacuri teroriste, ca membri ai grupării neo-naziste National Action (Acțiune Națională). Poliția britanică a arestat marți patru bărbați sub bănuiala că intenționau să comită atacuri teroriste, ca membri ai grupării neo-naziste National Action (Acțiune Națională).

Cei patru bărbați, cu vârste între 22 și 32 de ani și provenind din zone diferite ale Marii Britanii, sunt suspectați de implicare în 'comandarea, pregătirea și instigarea la acte de terorism' și apartenență la o organizație interzisă, a anunțat poliția din West Midlands.

''Arestările au fost planificate și efectuate pe baza informațiilor secrete; nu a existat nicio amenințare pentru siguranța publică'', a menționat poliția, care a precizat că au loc mai multe percheziții legate de aceste arestări.

Guvernul de la Londra a interzis organizația National Action în decembrie anul trecut, aceasta fiind prima mișcare de extremă dreapta din Marea Britanie declarată organizație teroristă și interzisă.

''National Action este o organizație rasistă, antisemită și homofobă care incită la ură, glorifică violența și promovează o ideologie dezgustătoare. Interzicerea sa va împiedica creșterea numărului de membri, va opri răspândirea unei propagande otrăvitoare și va proteja tinerii vulnerabili de riscul radicalizării de pe urma opiniilor ei toxice'', declara ministrul de interne britanic Amber Rudd la data anunțării interzicerii grupării neo-naziste.

Potrivit estimărilor inițiativei antifasciste 'Hope Not Hate', în decembrie anul trecut National Action avea mai puțin de 100 de membri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu