Patru lucruri care te ajută să găsești jobul visurilor tale după terminarea facultății

Ca să îți asiguri o carieră de succes nu ai nevoie doar de note mari în timpul facultății, ci și de ceva în plus. Ar trebui să ții cont de acești factori dacă vrei să ai parte de un job care să te împlinească.

Trăim în vremuri în care notele nu mai sunt primele vizate atunci când vine vorba despre angajare, potențialii angajatori având în vedere și alte aspecte. Dacă îți dorești o carieră de succes, e cazul să ai în vedere dezvoltarea ta personală și profesională încă din timpul facultății. Iată ce lucruri te ajută să găsești joburilor visurilor după terminarea studiilor, potrivit unica.ro.

Experiența a devenit esențială. Cum o obții când ești la început de drum?

O mulțime de proaspeți absolvenți sau chiar studenți care sunt în căutarea unui job se lovesc de o cerință care pare imposibil de îndeplinit: experiența în domeniu. Este absolut firesc să te întrebi cum poți obține experiență, dacă niciun angajator nu îți dă o șansă. Adevărul este, însă, că experiența care se cere este una minimală și se poate obține foarte ușor în cadrul internshipurilor.

Internshipurile sunt programe prin care o companie își propune să aducă tineri pe care să îi inițieze și pe care, în final, ar putea chiar să-i angajeze. Să faci un internship în timpul facultății este cea mai bună decizie pe care o poți lua. Chiar dacă uneori acest internship nu este plătit, sau remunerația este minimală, câștigul este unul neprețuit: vezi la prima mână cum se lucrează cu adevărat în domeniul în care vrei să activezi.

Programul unui intern este diferit față de cel al unui angajat, este mult mai scurt, așa că ai timp să te ocupi și de materiile de la facultate. Poți afla despre aceste programe de pe site-urile cu locuri de muncă sau de pe site-urile oficiale ale companiilor.

Activitățile extracurriculare și proiecte personale, de mare interes pentru angajatori

Nu este suficient să te rezumi la cursurile urmate în cadrul facultății, angajatorii privesc cu ochi buni un candidat care are la activ proiecte independente sau care urmează cursuri suplimentare. Asta arată că ești o persoană interesată de dezvoltarea sa pe toate planurile. Chiar și proiectele de voluntariat sunt de avut în vedere, așa că orice îți stârnește interesul ar trebui explorat mai bine printr-o activitate pe care să o faci pe lângă cursuri.

Socializează și cunoaște persoane noi, te-ar putea ajuta enorm

În anii de studenție ar trebuie să cunoști cât mai multe persoane, să ai parte de cât mai multe experiențe și să profiți de orice ocazie să socializezi. Nu este doar distractiv, ci te-ar putea ajuta foarte mult în parcursul tău profesional pentru că înveți să comunici, să te adaptezi interlocutorului și unor situații noi. În plus, cu mulți dintre colegii de facultate ai putea să devii colegă la job.

Cunoștințele practice în detrimentul celor teoretice

La interviurile pentru obținerea unui job nu vei fi niciodată întrebată despre noțiuni teoretice, ci vei fi întrebată ce știi să faci. Tocmai de aceea este de preferat să acumulezi cât mai multe cunoștințe practice, care să îți fie cu adevărat de folos la job. Poți face asta cu ajutorul unor cursuri practice sau de una singură acasă, lucrând și familiarizându-te pe cont propriu cu programe despre care știi că vor fi utilizate în compania în care îți dorești să lucrezi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu