Patru lucrători medicali din cadrul Spitalului Republican, suspectaţi că ar fi bolnavi de COVID-19

Embed:

Patru lucrători medicali din cadrul Spitalului Republican sunt suspectaţi că ar fi bolnavi de COVID-19. Este vorba despre un medic, două asistente medicale și o infirmieră.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii, directorul instituţiei medicale, Anatol Ciubotaru, nu ar fi anunţat despre acest lucru autorităţile şi a a decis ca lucrătorii medicali să fie testaţi în cadrul unui laborator privat. Deşi rezultatele au ieşit pozitive, cazurile nu au fost raportate luni, întrucât analizele nu au fost elaborate de specialiştii ANSP, singurul laborator acreditat pentru teste la coronavirus. 

Contactată telefonic, consilierul ministrului Sănătăţii, Cristina Stratulat, ne-a comunicat că toţi cei patru lucrători medicali, au fost plasaţi în carantină, iar starea lor de sănătate este satisfăcătoare. Aceasta ne-a mai spus că ei vor fi supuşi unor testări repetate.

L-am contactat telefonic pe directorul Spitalului Republican pentru a-i cere o reacţie. Acesta a invocat însă că ar fi ocupat şi ne-a cerut să revenim cu un apel. Ulterior, nu a mai răspuns la telefon.

Deocamdată, nu se ştie dacă Anatol Ciubotaru va fi sau nu sancţionat, pentru că nu ar fi anunţat autorităţile despre aceste cazuri.

Până acum, trei angajaţi din sistemul medical din ţara noastră au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19: doi medici de pe ambulanţă şi un angajat din în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Republican.

loading...

Lasă un comentariu